Japanse zelfgemaakte recepten – gemakkelijk, gezond en authentiek
Welkom bij onze selectie traditionele en moderne Japanse recepten , ontworpen om gemakkelijk thuis te maken, met natuurlijke en authentieke ingrediënten. Van misosoep tot sobanoedels en zoete lekkernijen zoals dango en mochi, ontdek iconische gerechten uit de Japanse keuken.
Voor alle recepten gebruiken we ingrediënten die u in onze winkel kunt vinden.
📬 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang maandelijks onze nieuwe, zelfgemaakte Japanse recepten, tips en ingrediëntenideeën in uw inbox.
Soepen
- Ninjin no misoshiru - Wortelmisosoep
-
Wakame to Kyûri no Hiyashi-Suimono - Koude heldere soep met wakame en komkommer
Sauzen
- Zelfgemaakte Tonkatsu-saus - De Bull-Dog Spirit in een ambachtelijke versie
- Zwarte sesam en yuzu mayonaise
- Zoete miso-sojasaus
Tsukemono (Japanse ingelegde groenten)
- Shibazuke – Gefermenteerde komkommer- en auberginetsukemono
-
Alles wat je moet weten over shio-kōji: geschiedenis, recept en gebruik
Hartige gerechten & bijgerechten
- Gestructureerde sojakaraage & yuzu en zwarte sesammayonaise
- Yuzu goma harusame sarada – Vermicellisalade met yuzu en sesam
- Nasu no Miso Itame - Gebakken aubergine met miso, knoflook en gember
- Soramame to kinugoshi-dōfu no ae-mono - tuinbonen- en zijden tofusalade met witte miso
- Kyūri to umeboshi no ae-mono - Komkommer met gezouten pruim
- Ita-fu katsu - Krokant gepaneerde fu, tonkatsu-stijl
- Agedashi Dofu - Gebakken tofu in bouillon
- Zenryū-fu no ankake
- Japanse gestoomde rijst
- Kyuri to Wakame no Sunomono - salade van azijnkomkommer en wakame
- Inarizushi – 3 manieren om ze te bereiden
- Klassieke Hiyayakko – Tofu koud geserveerd, Japanse stijl
- Hiyayakko met umeboshi - Koude zijden tofu gekruide Kinugoshi-stijl Tōfu no Umeboshi Ae
- Asupara no miso-dare ae - Gegrilde asperges met miso en sesam
- Zwarte sesam Goma-dōfu
- Kansō Renkon no Kinpira - Gedroogde Lotus Kimpira
- Nitsuke van wortel-, selderij- en soja-eiwitten met hatcho-miso
- Horenso no Gomae (Sesamspinazie)
- Ochazuke met Hojicha-thee
- Ita Fu no Nimono, gebakken spinazie met sesam en gestoomde Japanse rijst
- Zaru Soba - Koude sobanoedels om in te dippen, met tsuyusaus