Nitsuke van wortel-, selderij- en soja-eiwitten met hatcho-miso

Nitsuke de carottes, céleri et protéines de soja au hatcho miso

Nitsuke (煮付け) is een veelgebruikte Japanse kookmethode, vooral populair in de thuiskeuken. Het is een sudder- of braadtechniek, waarbij ingrediënten in een gekruide saus worden gekookt tot de vloeistof is opgenomen of gereduceerd, waardoor de smaken zich goed verspreiden.

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

Voorbereiding

  1. Rehydrateer de PST's 10-15 minuten in kokend water (of lichte bouillon). Giet af en knijp goed uit.
  2. Snijd de wortels in reepjes en de selderij in stukken. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook (en eventueel gember) met de PST en voeg dan de wortelen en selderij toe. Bak 2-3 minuten.
  4. Los de hatcho miso op in een beetje heet water en voeg het toe aan de pan met de mirin, sojasaus, siroop en water.
  5. Dek af en laat op laag vuur 15 tot 20 minuten sudderen, totdat de groenten zacht zijn en het sap iets is verdampt.
  6. Serveer warm, bestrooid met verse bieslook en eventueel sesamzaadjes.

Terug naar blog