Japanse recepten

Klassieke Hiyayakko – Tofu koud geserveerd, Jap...
Hiyayakko is een zomergerecht bij uitstek . Wanneer de hitte verstikkend wordt, is het een van de weinige voorgerechten waar je van kunt genieten zonder vuur. Het was ooit een...
Klassieke Hiyayakko – Tofu koud geserveerd, Jap...
Hiyayakko is een zomergerecht bij uitstek . Wanneer de hitte verstikkend wordt, is het een van de weinige voorgerechten waar je van kunt genieten zonder vuur. Het was ooit een...

Zaru Soba - Koude sobanoedels om in te dippen, ...
Er wordt gezegd dat soba-yas (soba-kraampjes) al in de Edo-periode (1603-1868) deze koude noedels serveerden op een zaru , vaak vergezeld van een emmertje ijskoud water om de vingers af...
Zaru Soba - Koude sobanoedels om in te dippen, ...
Er wordt gezegd dat soba-yas (soba-kraampjes) al in de Edo-periode (1603-1868) deze koude noedels serveerden op een zaru , vaak vergezeld van een emmertje ijskoud water om de vingers af...

Mitarashi Dango – Dango met zoet-zoute saus
Deze kleine kleverige rijstballetjes, vaak geserveerd op spiesjes, worden licht gegrild en vervolgens overgoten met een glanzende saus van shōyu , suiker en kuzu. Een perfecte balans tussen zoet en...
Mitarashi Dango – Dango met zoet-zoute saus
Deze kleine kleverige rijstballetjes, vaak geserveerd op spiesjes, worden licht gegrild en vervolgens overgoten met een glanzende saus van shōyu , suiker en kuzu. Een perfecte balans tussen zoet en...

Gestructureerde sojakaraage & yuzu en zwarte se...
Een klassieker van de Japanse izakaya (kleine, gezellige bar-restaurants waar mensen gerechten delen onder het genot van een drankje), is vegetarische karaage. Deze variant is een herinterpretatie van de beroemde...
Gestructureerde sojakaraage & yuzu en zwarte se...
Een klassieker van de Japanse izakaya (kleine, gezellige bar-restaurants waar mensen gerechten delen onder het genot van een drankje), is vegetarische karaage. Deze variant is een herinterpretatie van de beroemde...

Ninjin no misoshiru - Wortelmisosoep
Deze wortelmisosoep volgt de eenvoudige en evenwichtige traditie van de Japanse huisgemaakte keuken. Met een rustieke miso zoals mugi of genmai combineert hij de natuurlijke zoetheid van wortelen met de...
Ninjin no misoshiru - Wortelmisosoep
Deze wortelmisosoep volgt de eenvoudige en evenwichtige traditie van de Japanse huisgemaakte keuken. Met een rustieke miso zoals mugi of genmai combineert hij de natuurlijke zoetheid van wortelen met de...

Yuzu goma harusame sarada – Vermicellisalade me...
In Japan zijn koude salades met transparante vermicelli ( harusame ) erg populair, vooral in de warmere maanden. Licht, verfrissend en binnen enkele minuten klaar, en verkrijgbaar in vele variaties,...
Yuzu goma harusame sarada – Vermicellisalade me...
In Japan zijn koude salades met transparante vermicelli ( harusame ) erg populair, vooral in de warmere maanden. Licht, verfrissend en binnen enkele minuten klaar, en verkrijgbaar in vele variaties,...