Schatten van de Japanse keuken

FAQ: Alles wat je moet weten over umami
Umami (うま味) is een Japans woord dat letterlijk "hartige smaak" betekent. Het verwijst naar de vijfde basissmaak, naast zoet, zout, zuur en bitter. Het is gerelateerd aan de aanwezigheid van...
FAQ: Alles wat je moet weten over umami
Umami (うま味) is een Japans woord dat letterlijk "hartige smaak" betekent. Het verwijst naar de vijfde basissmaak, naast zoet, zout, zuur en bitter. Het is gerelateerd aan de aanwezigheid van...

Miso op andere manieren gebruiken dan in soep –...
Miso, deze Japanse gefermenteerde pasta gemaakt van soja (soms rijst of gerst), is veel meer dan alleen een ingrediënt voor de traditionele soep. Rijk aan umami, natuurlijke fermenten en karakter,...
Miso op andere manieren gebruiken dan in soep –...
Miso, deze Japanse gefermenteerde pasta gemaakt van soja (soms rijst of gerst), is veel meer dan alleen een ingrediënt voor de traditionele soep. Rijk aan umami, natuurlijke fermenten en karakter,...

Matcha, Hōjicha, Genmaicha, Oolong, Kukicha: ho...
Japan biedt een scala aan theesoorten met uiteenlopende smaken en specifieke toepassingen. Tot de bekendste behoren: matcha, hojicha, genmaicha, maar ook Japanse oolong en kukicha, soms minder bekend, maar net...
Matcha, Hōjicha, Genmaicha, Oolong, Kukicha: ho...
Japan biedt een scala aan theesoorten met uiteenlopende smaken en specifieke toepassingen. Tot de bekendste behoren: matcha, hojicha, genmaicha, maar ook Japanse oolong en kukicha, soms minder bekend, maar net...

Japanse rijst: alles wat u moet weten
In Japan is rijst (米, kome ) niet zomaar een voedingsmiddel: het is een ware culturele en spirituele pijler. Aanwezig bij elke maaltijd, gevierd in shintoïstische rituelen en de kern...
Japanse rijst: alles wat u moet weten
In Japan is rijst (米, kome ) niet zomaar een voedingsmiddel: het is een ware culturele en spirituele pijler. Aanwezig bij elke maaltijd, gevierd in shintoïstische rituelen en de kern...

Japans zeewier: tussen culinaire traditie en sm...
Zeewier werd lange tijd alleen in sushi of exotische gerechten gebruikt, maar verdient toch een plekje in onze dagelijkse keuken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en vormen een belangrijk onderdeel...
Japans zeewier: tussen culinaire traditie en sm...
Zeewier werd lange tijd alleen in sushi of exotische gerechten gebruikt, maar verdient toch een plekje in onze dagelijkse keuken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en vormen een belangrijk onderdeel...

Umeboshi: alles wat u moet weten over de geferm...
Umeboshi (梅干し), letterlijk "gedroogde pruim", is veel meer dan alleen een smaakmaker. Dit kleine, gerimpelde balletje, zowel zout als pittig , is al meer dan 1000 jaar een favoriet bij...
Umeboshi: alles wat u moet weten over de geferm...
Umeboshi (梅干し), letterlijk "gedroogde pruim", is veel meer dan alleen een smaakmaker. Dit kleine, gerimpelde balletje, zowel zout als pittig , is al meer dan 1000 jaar een favoriet bij...