Over Eten in Japan
Eat in Japan is meer dan alleen een winkel: het is een passie voor de Japanse keuken, een zorgvuldig samengestelde selectie van producten en de wens om een culinaire cultuur te delen die even rijk als heerlijk is.
Waarom Japanse keuken?
Neem een stuk tofu (ja, tofu, wordt vaak als flauw en saai ervaren). Haal het door een beetje bloem en bak het tot het goudbruin en knapperig is. Leg het vervolgens op de met teriyakisaus bedekte groenten. Leg het net zo lang op één kant, zodat deze de zoet-zoute saus kan opnemen. Proef het. Dit contrast tussen knapperig en zacht, zout en zoet, creëert iets enorm verslavends.
Dit is precies wat mij verliefd maakte op de Japanse keuken: het subtiele spel van texturen en smaken, het vermogen om simpele ingrediënten om te zetten in complexe, verfijnde en onvergetelijke ervaringen.
Wat ik het leukste vind is de flexibiliteit. Het kan tot uiting komen in de precieze gebaren van mensen die graag de tijd nemen, of die zich dankzij batch cooking perfect aanpassen aan een druk dagelijks leven. Het spreekt iedereen aan: visliefhebbers, liefhebbers van de grill... maar ook iedereen die creatieve, plantaardige gerechten wil uitproberen.
Eten in Japan, sinds 2025
In 2025 heb ik Eat in Japan opgericht, gedreven door twee verlangens:
- Ten eerste door de essentiële – en soms onbereikbare – ingrediënten van de Japanse keuken op één plek samen te brengen.
- En dan het delen van deze passie via artikelen, recepten en ontdekkingen rondom authentieke en vaak onbekende producten.
In Europa kennen we sushi (eigenlijk makizushi ), misosoep en teriyakisaus (ja, ik beken schuld, ik ben er dol op...). Maar zodra je een beetje krabt, ontdek je een veel grotere wereld: stoofschotels, marinades, gefermenteerde specerijen, theesoorten met verrassende smaken, delicate desserts...
Deze rijkdom en diversiteit wil ik met u delen – in mijn eigen tempo, met eenvoud en met passie.
Een eenvoudige en toegewijde filosofie
De producten die ik voor Eat in Japan selecteer, kies ik alsof ze voor mezelf zijn. Ik ben ervan overtuigd dat koken, hoe eenvoudig ook, pas écht lekker wordt als de basisingrediënten goed en gezond zijn.
Veel van de aangeboden producten zijn gecertificeerd biologisch. En voor degenen die dat niet zijn, neem ik de tijd om de etiketten te lezen, om erachter te komen en om de toevoegingen zoveel mogelijk te beperken (ik baseer me daarbij met name op de evaluaties van de site QueChoisir.org).
En omdat ik kook zonder dierlijke producten, zijn alle producten die ik hier verkoop ook vrij van dierlijke producten. Veganisten kunnen hier dus met hun ogen (bijna) dicht winkelen!
Maar bovenal, of u nu gewoon nieuwsgierig bent, een zondagskok of een grote liefhebber van zelfgemaakte dashi: u bent hier van harte welkom.
Tot snel,
Soho
voor Eten in Japan